Τι πρέπει να προσέχεις το καλοκαίρι αν έχεις ξανθά μαλλιά


Τα ξανθά χρώματα στα μαλλιά μας θέλουν ιδιαίτερη προστασία.

Τι πρέπει να προσέχεις το καλοκαίρι αν έχεις ξανθά μαλλιά

Έχει παρατηρηθεί ότι μια γυναίκα, ανοίγοντας τον τόνο των μαλλιών της και φτάνοντας στην αγαπημένη της ξανθή απόχρωση, δύσκολα γυρίζει σε σκούρους (καστανούς) τόνους. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι -που τα ξανθά μαλλιά είναι τα αγαπημένα χρώματα του καλοκαιριού- χρειαζόμαστε όλο και περισσότερες συμβουλές για να τα διατηρήσουμε σε μια υγιή κατάσταση!

Αυτό που πρέπει να προσέχεις πολύ όμως είναι η ποιότητα της τρίχας των μαλλιών σου, γιατί τα ξανθά μαλλιά ειναι πάντα πιο ευαίσθητα σε σχέση με αλλά χρώματα.

Τι πρέπει να προσέχεις;

Μιας και μιλάμε για καλοκαίρι αυτό που μας έρχεται αμέσως στο μυαλό, είναι ο ήλιος και η θάλασσα, που για τα μαλλιά μας σημαίνει extra ταλαιπωρία και αφυδάτωση. Να θυμάσαι πως το χλώριο της πισίνας αλλοιώνει το χρώμα. Γι’ αυτό θα πρέπει να μην ξεχνάς ποτέ την αντηλιακή προστασία των μαλλιών σου όπου κι αν βρίσκεσαι. Είναι απαραίτητη για την προστασία και την ενυδάτωση των μαλλιών σου καθημερινά.Ένα δεύτερο tip για την προστασία της τρίχας σου, είναι ο τρόπος που χρησιμοποιείς τα προϊόντα styling. Για παράδειγμα η ισιωτική πρέσα είναι ένα εργαλείο που καλό θα είναι να αποφύγεις την περίοδο του καλοκαίριου ή έστω να την ελαττώσεις όσο μπορείς.

Ποια είναι η σωστή αντιμετώπιση των εύθραυστων ξανθών μαλλιών;

Όπως είπαμε και παραπάνω, χρησιμοποιούμε πάντα αντηλιακά προϊόντα και σπρέι ενυδάτωσης με προστασία UV !Περιορίζουμε το styling σταματώντας να ισιώνουμε τα μαλλιά μας χωρίς λόγο, άλλωστε το beach wave είναι ένα από τα πιο must look του καλοκαιριού. Οι θεραπείες είναι πάντα αναγκαίες για τα αφυδατωμένα μαλλιά μας. Μη το ξεχνάς ποτέ. Βάλε μάσκα στα μαλλιά σου ή επισκέψου τον κομμωτή σου, προκειμένου να σου παρέχει μια πιο δυνατή προστασία για τα δικά σου μαλλιά (που σίγουρα τώρα το καλοκαίρι ταλαιπωρούνται περισσότερο).

Στα επαγγελματικά προϊόντα των μεγάλων εταιριών θα βρεις πολλές λύσεις που θα σε κάνουν να πεις «αντίο» στην φθορά και το άτονο χρώμα των μαλλιών σου. Γιατί ποιος είπε όχι σε ένα ηλιοκαμένο κορμί με μαλλιά σαν το στάχυ;

Ευχαριστούμε πολύ τον hair expert Ηλία Κατσαρό για τις πολύτιμες συβουλές του.
plus.queen.gr/


Νεότερη Παλαιότερη